Zoeken naar obesitas

Home
obesitas
Obesitas eigen schuld dikke bult?
Door Jelle Visser 15 Feb 2017 in Brandpunt. Haar blik doet onze harten smelten. Megan Stouthandel hapt tevreden een banaan. Little Miss Sunshine in Hoogvliet. De reden waarom we haar bezoeken met haar vier jaar en veertig kilo is kleine Megan één van de jongste obesitas-patiënten van Nederland. Bekijk de hele reportage terug. Obesitas volksziekte nummer één. Nederland telt twaalfduizend kinderen met ernstig overgewicht obesitas. Bij volwassenen gaat het om 27 miljoen gevallen. Deze volksziekte nummer één kost de Nederlandse staat twee miljard euro per jaar.
Wat is obesitas? Novarum.
Veelgestelde vragen over obesitas. Tips voor mensen met obesitas. Links lezen informatie over obesitas. Symptomen gevolgen van obesitas. Obesitas wordt ook wel zwaarlijvigheid genoemd. Het houdt in dat je ernstig overgewicht hebt. Je bent zo zwaar dat je gewicht een nadelige invloed heeft op je gezondheid. Dat is zo als je Body Mass Index BMI hoger is dan 30. Je kunt hier jouw BMI berekenen. Obesitas ontstaat door een verstoorde energiebalans. Dat betekent dat je door eten en drinken meer calorieën inneemt dan je verbruikt. Als je dat lange tijd volhoudt worden de overbodige calorieën omgezet in vetweefsel en ontstaat er op den duur ernstig overgewicht.
Over obesitas Nederlandse Obesitas Kliniek.
Obesitas wordt omschreven als een chronische ziekte waarbij een zodanige overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisicos PON 2010 p. De overmatige vetstapeling wordt veroorzaakt door een verstoring in de energiebalans de hoeveelheid voedsel die wordt geconsumeerd overstijgt de hoeveelheid die nodig is voor de lichamelijke activiteit. Obesitas is sinds 1998 officieel geregistreerd als chronische ziekte. Wanneer heeft iemand obesitas? Met de Body Mass Index BMI kan de verhouding tussen de lengte en het gewicht van een persoon worden berekend.
Obesitas 21 definities Encyclo.
volgens van dalemedisch vetzucht zwaarlijvigheidhttp//www.obesitasonline.be. vetzucht Zie ook handboek obesitas.
Wat is obesitas? Dossier Maagoperatie obesitas van maagband maagverkleining tot duodenal switch Ziekenhuis.nl.
Bij morbide obesitas zijn de gezondheidsrisicos zo groot dat de vitale functies bedreigd worden. Dit betekent dat morbide obesitas op termijn dodelijk is. Er zijn verschillende oorzaken voor obesitas er is niet één oorzaak aan te wijzen. Welke oorzaak wanneer een rol speelt is niet altijd duidelijk. Zo kan erfelijkheid soms een rol spelen maar de invloed van omgevingsfactoren lijkt toch meer doorslaggevend te zijn. Hiermee worden vooral overconsumptie te veel en te ongezond eten en een inactieve leefstijl met weinig beweging bedoeld. In verschillende studies is bijvoorbeeld een verband gevonden tussen het aantal uren televisiekijken en de ontwikkeling van overgewicht bij kinderen. Vaak zijn mensen zich niet bewust van hoeveel zij eten en hoe weinig zij eigenlijk bewegen.
Overgewicht obesitas Obesitas vereniging.
Obesitas wordt gedefinieerd als een chronische ziekte waarbij een zodanig overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico's. Aldus de in 2008 verschenen Richtlijn Diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen. Obesitas is een ziekte. Dat wil zeggen dat er medische aandacht op het gebied van preventie diagnostiek en behandeling nodig is en dat deze toestand niet alleen kan worden beschouwd als een ongemak. Obesitas is een chronische ziekte.
Overgewicht en obesitas Albert Schweitzer ziekenhuis.
De wetenschap over dit onderwerp is nog heel nieuw en we weten er nog te weinig over. Het gebeurt in elk geval maar zelden dat obesitas verklaard kan worden door een onderliggende aantoonbare ziekte. Waarom is obesitas slecht voor uw gezondheid? Obesitas kan ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Hieronder staan de meest voorkomende gevolgen van obesitas. psychische aandoeningen zoals depressie. Hoe groter het overgewicht hoe meer kans op het ontwikkelen van een of meerdere van bovenstaande aandoeningen. Omgekeerd geldt ook dat de meeste aandoeningen beter en makkelijker kunnen worden behandeld als het lukt om af te vallen. Hoe kan overgewicht behandeld worden? Het is heel moeilijk om echt af te vallen en het nieuwe lagere gewicht dan ook te behouden.
Overgewicht obesitas adipositas corpulentie dikheid vetzucht zwaarlijvigheid Gezondheidsnet.
Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid. Zoek door de website Zoeken. donderdag 17 november 2016. Overgewicht obesitas adipositas corpulentie dikheid vetzucht zwaarlijvigheid. Overgewicht is een hoger lichaamsgewicht dan op grond van de lichaamslengte gezond kan worden genoemd. Overgewicht is vrijwel altijd het gevolg van een meestal geleidelijke toename van de hoeveelheid vetweefsel. Dit komt omdat de opslagcapaciteit voor suikers koolhydraten en eiwitten proteïnen beperkt is maar die voor vetten triglyceriden vrijwel onbeperkt is. Licht tot matig overgewicht dit wordt overgewicht genoemd. BMI-index groter dan 27 bijv. een vrouw van 1.80 m die meer dan 87.8 kg weegt of een man van 1.90 m die meer dan 975 kg weegt.
Obesitas Erfelijkheid.nl.
Als je geen familie bent. Bij obesitas heeft iemand ernstig overgewicht. Obesitas geeft risicos voor de gezondheid. Bij het ontstaan van obesitas spelen zowel erfelijke factoren als omgevingsfactoren een rol. Omgevingsfactoren zijn onder andere te veel eten te weinig bewegen of bepaalde medicijnen. Sommige ziektes zoals een langzaam werkende schildklier kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan van overgewicht. Obesitas verhoogt bijvoorbeeld de kans op hoge bloeddruk verhoogd cholesterol en diabetes type 2. Bij vrouwen kan obesitas gevolgen hebben voor de menstruatie-cyclus en de vruchtbaarheid. Andere namen voor deze ziekte.
Overgewicht behandeling en operaties.
Die geeft informatie over de verhouding tussen uw lengte en gewicht. BMI-waarde tussen de 25 en 30 overgewicht. BMI-waarde van 30 tot 35 matige obesitas. BMI-waarde van 35 tot 40 ernstige obesitas. Morbide obesitas begint bij een BMI-waarde van 40. In 2012 had in Nederland 14% van de vrouwen en 115% van de mannen matige tot ernstige obesitas 30 BMI. Bereken hier uw BMI. Voor kinderen gelden andere waarden. Kijk hier voor een obesitas-grafiek voor kinderen. De buikomvang is een goede maat voor de hoeveelheid lichaamsvet. Bij vrouwen spreekt men van een vergrote buikomvang bij meer dan 80 cm. Bij mannen is dit 94 cm. Bij obesitas speelt erfelijkheid mee. Maar uw omgeving en uw leefgewoonten hebben de meeste invloed.

Contacteer ons