Meer resultaten voor obesitas

Home
obesitas
Over obesitas Nederlandse Obesitas Kliniek.
Naast de persoonlijke problemen vormt obesitas ook een steeds groter maatschappelijk probleem. Zo wordt tegenwoordig 10% van de ziektelast in Nederland veroorzaakt door obesitas of aan overgewicht gerelateerde gezondheidsklachten, waardoor er sprake is van een aanzienlijke toename van aan obesitas gerelateerde zorgkosten.
Obesitas erfelijkheid.nl.
Obesitas verhoogt bijvoorbeeld de kans op hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol en diabetes type 2. Bij vrouwen kan obesitas gevolgen hebben voor de menstruatie-cyclus en de vruchtbaarheid. Met een meting, de Body Mass Index BMI kan de diagnose obesitas worden gesteld.
Overgewicht obesitas Obesitas vereniging.
Algemene informatie over overgewicht en obesitas. Obesitas wordt gedefinieerd als een chronische ziekte, waarbij een zodanig overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsrisico's. Aldus de in 2008 verschenen Richtlijn Diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen.
Vitalys Wanneer obesitas?
Wanneer heb je obesitas. Symptomen van obesitas. Oorzaken van obesitas. Gevolgen van obesitas. Wanneer heb je obesitas. We spreken van obesitas als iemand ernstig overgewicht heeft. Om te bepalen of je ernstig overgewicht hebt, kun je de Body Mass Index BMI gebruiken.
Overgewicht obesitas, adipositas, corpulentie, dikheid, vetzucht, zwaarlijvigheid Gezondheidsnet.
In Nederland heeft ruim 40% van alle mannen en een kleine 30% van alle vrouwen licht tot matig overgewicht. De kans op hart en vaatziekten is bij licht overgewicht 15, tot 2 keer groter dan bij normaal gewicht. Ernstig overgewicht ook wel obesitas genoemd.:
Obesitas Catharina Ziekenhuis. Obesitas Catharina Ziekenhuis.
Wat is obesitas? Obesitas is een ziekte van overtollig lichaamsvet. Mensen met obesitas hebben extreem overgewicht. De gezondheidsproblemen die hierdoor ontstaan kunnen grote gevolgen hebben. Mogelijke oorzaken van obesitas. Meerdere factoren kunnen de oorzaak zijn van obesitas.: overmatig eten en calorie-inname.;
Erasmus MC Centrum Gezond Gewicht: Obesitas.
/ / Volwassen patiƫnten / Obesitas. Eerste bezoek polikliniek. Medewerkers Centrum Gezond Gewicht. Voor ouders van kinderen met obesitas. Obesitas, ofwel ernstig overgewicht, is een veel voorkomend probleem. Een Body Mass Index BMI van 30 kg of hoger heet obesitas.
Overgewicht: behandeling en operaties.
BMI-waarde van 30 tot 35 matige obesitas. BMI-waarde van 35 tot 40 ernstige obesitas. Morbide obesitas begint bij een BMI-waarde van 40. In 2012 had in Nederland 14% van de vrouwen en 115%, van de mannen matige tot ernstige obesitas 30 BMI.
Home Obesitas vereniging.
Op dit moment heeft 1 op de 10 Nederlanders obesitas. De Obesitas Vereniging is de enige organisatie in Nederland die staat voor het belang van alle mensen met overgewicht en obesitas. Obesitas is een chronische aandoening, waarvoor nog geen goede behandeling bestaat.
Obesitas Voedingscentrum.
Bestel nu 995., Encyclopedie / Obesitas. Encyclopedie A t/m Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z. Obesitas is een ernstige vorm van overgewicht.

Contacteer ons